Ihojuonteet suoristuvat ihan silmissä

Sisley

Aika tarkkaan vuosi sitten hairahduin ohikulkumatkalla Stockan kosmetiikkaosastolle. Myyjättärelle saatoin änkyttää jotakin tummien silmänalusten peittämishankkeesta. Ammattinsa osaava ja innostunut, itseäni vanhempi myyjätär vilkaisi naamaani ja totesi: Kyllä tämänkin tyyppisiin tarpeisiin tuote löydetään. Hän marssitti minut Ranskalaisen Sisleyn –kosmetiikkahyllyn edustalle ja ennen kuin huomasinkaan puristettiin vihreästä putelista nuppineulanpään kokoinen pisara kämmenselälleni.

Tuote oli Sisley Paris Eye Contour Mask eli 30ml:n tuubi silmänympärysnaamiota. Kuvauksen perusteella kaikkea sitä, mitä yli nelikymppinen haluaisi naamalleen tapahtuvan. Ellei koko pään vaihto ole mahdollista. Erityisesti herkälle silmänympärysiholle tehty geelimäinen silottava pikanaamio sisältää neidonhiuspuuta, arnikaa, hevoskastanjaa, lehmuksen kukkaa, B5-vitamiinia ja E-vitamiiniasetaattia. Se on kosteuttava ja väsymyksenkin vähentymisen merkit alkavat näkyä kuulemma jo 10 minuutissa. Silmänympärysihon juonteet silottuvat, turvotus ja silmänalusten tummuus vähenevät sekä silmänympärysihon luonnolliset puolustusmekanismit vahvistuvat… hintaan 118 euroa. Jos ei Sisleyllä ala naama oieta, ei sitten millään.

Ennen kuin ehdin kissaa sanoa, totesi myyjä, että kyseinen tuote on tarkoitettu käytettäväksi Sisleyn Phyto-Cernes Eclat- silmien ympärille tarkoitetun peitevoiteen kanssa. Tuubi näytti pieneltä (15ml), mutta riittoisalta. Tuotekuvauksessa sanotaan katseen kirkastuvan ja väsymyksen merkkien poistuvan. Turvotuskin häipyy ja juonteet tasoittuvat. Vaikka vaikutus tuntui jo teoriatasolla hyvin samantapaiselta kuin silmänympärysnaamiossa, huomasin kulkevani kohti kassaa molempien kanssa. Jälkimmäisenkin hinta kun oli kuitenkin 87 euroa.

Tosin tuotteiden hinnat selvisivät minulle vasta kassakoneen kilahduksella. Yhteensä yli 200 euroa !!! Nyt huijattiin ryppynaamaista ja mustasilmänalusista kuluttajaa, joka ei osannut sanoa EI. Toisaalta… tuotemerkki on vuonna 1976 ranskalaisen kreivin perustama, kosmetiikka on peräisin luonnon raaka-aineista ja naama tuntui sekä itseni että myyjättären mielestä olevan ilmiselvässä avun tarpeessa. Kotona en kehdannut mainita kosmetiikkahuijauksesta sanallakaan, mutta omatuntoani rauhoitti, etten ollut ostanut mitään vielä kalliimpaa. Kuten Daily line reducer- ryppyjä torjuvaa 30ml -kokoista seerumia hintaan 438 euroa tai Supremya Baume la nuit -yöhoitovoidetta kasvoille 50ml:n purkissa, hieman jo viihteelliseen 623,50 euron hintaan.

Tein kuitenkin periaatepäätöksen, että avaan jommankumman putelin vasta äärimmäisessä hädässä. Ja toisen sitten seuraavassa hädässä. Meni vuosi, kun käyttämäni halpaversiosilmänympärysvoiteentapainen ehtyi. Koska viime kesä tuntui olleen naamalle raskas, tein radikaalin päätöksen rohkaistua koittamaan Sisleyn silmänympärysnaamiota naaman suoristamiseen. Ohjeessa sanottiin, että nuppineulanpään kokoisella geelimöykyllä lähestytään akuutteja alueita ja painellaan aine varovasti kohteeseen. Loppu pyyhitään hellävaraisesti kymmenen minuutin kuluttua pois. Heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen selvisi, että ollaan tultu tilanteeseen, jossa mitään pyyhittävää ei enää ole. Rutikuiva iho imee kaiken kuin Saharan autiomaa. Siitäpä innostuneena kasvatin voiteen käyttömäärää pisaralla ja käyttöaluetta laajemmalle naaman alueelle… ja ihan kuin se parin päivän käytön jälkeen olisi alkanut vähän oieta. Peitevoide on vielä kokeilematta. Avasin tosin jo pahvipakkauksen ja hukkasin heti sisällä olleen siveltimen. Viimeisen tarkistuksen mukaan ehkä myös varsinaisen voidetuubin.

Jotta en olisi saanut liian jyrkkää palautetta hankkimastani (vararikkoon vievästä) silmänympärysnaamiosta, tarjosin sitä kokeiltavaksi myös siipalle. Siippa ei tietenkään saa itse koskea tuubiin, vaan minä annostelen nuppineulanpään kokoiset geelipisarat myös hänelle. Silmänympärysnaamiota ei ole yhtään tuhlattavaksi… ainakaan siipan naamaan. Hän on järkytyksekseni pyytänyt jopa laittamaan paksumpaa kerrosta, kun ohuempi kuulemma imeytyy hetkessä… silmänympärysten jatkaessa silti edelleen äänekkäitä apua –huutojaan. Hänenkään kohdallaan ei siis ole tarvinnut miettiä ylimääräisen geelin poispyyhkimisiä. Suuremman ainemäärän tarpeelleen on siippa esittänyt perusteluksi, että koska hän on vuoden vanhempi, on geelimäärän –option oltava automaattisesti vuoden verran suurempi. Asia on jäissä, mutta harkinnassa.

Vaikka olemme nykyäänkin väsyneitä ja silmänympärysturvonneita, esiinnymme me paljon suoristuneemmilla naamoilla, oienneemmilla ihojuonteilla ja satakaksikymppiä köyhempänä… vaikkei sitä kukaan muu huomaakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *